Kurpitsa-luumukeitto
VALMISTUSAIKA
45
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
229
kaloria
Ainesosat
300 g kurpitsaa kuorineen (esim. lajiketta Hokkaido)200 g porkkanoita
1 pala tuoretta inkivääriä (n. saksanpähkinän kokoinen)
1 sipuli
2 rkl kasvisöljyä
8 dl kasvislientä tai fondia
Suolaa ja pippuria
Cayennepippuria
1 luomulime
120 g SUNSWEET luumuja
1 dl kuohukermaa
4 pientä varsisellerin oksaa lehtineen
Valmistusohje
- Huuhdo ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja huuhtele porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja kuutioi inkivääri. Kuori ja kuutioi sipuli.
- Kuumenna kasvisöljy suuressa kattilassa. Freesaa hetki kuumassa öljyssä sipuli-, kurpitsa-, porkkana- ja inkiväärikuutioita. Kaada päälle kasvisliemi ja keitä vihanneksia kannen alla n. 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.
- Pese lime hyvin ja raasta sen kuori. Purista limen mehu. Lisää limemehu, limen kuori ja luumut (puolita luumut halutessasi) soseutettuun keittoon ja kiehauta uudelleen. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Tarjoa keitto kupeista ja laseista, koristele kukin annos sellerinoksalla vatkatulla kermalla.
Reseptikategoria
Alkuruoat ja pienet naposteltavat, Keitto, ,