Kesäkurpitsapasta tomaatti-luumukastikkeella
VALMISTUSAIKA
45
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
500
kaloria
Ainesosat
600g kesäkurpitsaa2 rkl saksanpähkinöitä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
50g voita
50g tomaattipyreetä
200ml paseerattua tomaattia
80g SUNSWEET luumuja
100g kermaa
Suolaa ja pippuria
150g kirsikkatomaatteja
½ tl oreganoa
2 rkl oliiviöljyä
200g fetajuustoa
Valmistusohje
- Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne spiraalileikkurilla pitkiksi nauhoiksi/spagetiksi. Voit käyttää myös mandoliinia tai juustohöylää ja leikata ne lopuksi vielä kapeammiksi nauhoiksi.
- Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja anna niiden jäähtyä lautasel-la. Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit voissa, kork-eareunaisessa pannussa. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, kui-vatut luumut ja kerma. Anna kiehua, mausta suolalla ja pippurilla, peitä kannella ja anna hautua noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Lisää kirsikkatomaatit ja oregano kastikkeeseen.
- Paista kesäkurpitsapasta kuumassa oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kastikkeen kanssa. Kuutioi fetajuusto ja ripottele an-nosten päälle saksanpähkinöiden kera.
Vinkki: Lisää rucolaa mukaan tuomaan makua.
Reseptikategoria
Pääruoat,