Kermainen avokado-hernesose broileri-luumuvartaiden kera
VALMISTUSAIKA
35
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
470
kaloria
Ainesosat
Avokado-hernesose:2 salottisipulia
1 rkl öljyä
300 g pakasteherneitä
2 dl kasvislientä
2 kypsää avokadoa (esim. lajiketta Hass)
150 g vähärasvaista jogurttia
2-3 tl wasabia
Maustamiseen:
1 luomulimen mehu ja raastettu kuori
suolaa
Vartaat:
300 g broilerin rintafilettä
suolaa ja pippuria
50 g pekonia (ohuina suikaleina)
16 SUNSWEET luumua (n. 160 g)
1 rkl öljyä
Lisäksi:
puisia varrastikkuja
limeviipaleita ja krassia koristeluun
Valmistusohje
- Kuori ja kuutioi salottisipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja freesia sipulit siinä. Lisää herneet ja kasvisliemi. Anna kiehua kannen alla n. 15 minuuttia, kunnes herneet ovat pehmenneet. Puolita avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuorista. Soseuta avokado, jogurtti ja wasabi. Soseuta myös kattilassa olevat herneet. Lisää kattilaan avokadosose ja kuumenna nopeasti koko ajan sekoittaen. Mausta maun mukaan limenkuorella ja -mehulla sekä suolalla.
- Kuivaa broilerin rintafileet. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Puolita pekoni pitkittäin. Kiedo jokainen luumu pekonisuikaleella. Kokoa vedessä liotetut vartaat siten, että jokaiseen tulee vuorotellen broileria ja pekonipäällysteisiä luumuja. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista vartaita joka puolelta n. 8-10 minuutin ajan tai kunnes broiler on täysin kypsää.
- Tarjoile avocado-hernesose broileri-luumuvartaiden kanssa. Koristele limenviipaleilla ja krassilla.
Reseptikategoria
Alkuruoat ja pienet naposteltavat, Pääruoat, Suolaiset naposteltavat,