Endiivisalaatti luumuilla ja kikherneillä
VALMISTUSAIKA
20
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
434
kaloria
Ainesosat
3 rkl sherryviinietikkaasuolaa, pippuria myllystä
1/2-1 tl cayennepippuria
1 tl sokeria
4 rkl oliiviöljyä
2 appelsiinia
150 g kikherneitä (säilyke)
200 g SUNSWEET luumuja
2 endiivisalaattia
200 g valkohomejuustoa (Camembert)
Valmistusohje
- Sekoita viinietikka, suola, vastajauhettu pippuri, cayennepippuri ja sokeri suuressa kulhossa. Sekoita joukkoon myös oliiviöljy. Kuori ja fileoi appelsiinit, ota mehu talteen. Sekoita appelsiinimehu vinegretteen. Lisää kikherneet ja luumut. Peitä kulho ja anna marinoitua viileässä n. 30 minuuttia.
- Pese endiivit, kannat irrota lehdet. Leikkaa isoimmat lehdet pienemmiksi paloiksi. Leikkaa valkohomejuusto sopiviksi suupaloiksi.
- Sekoita endiivit ja appelsiiniviipaleet kikherne-luumuseokseen ja mausta maun mukaan. Lisää mukaan valkohomejuustopalaset.
Reseptikategoria
Alkuruoat ja pienet naposteltavat, Salaatit ja lisukkeet,