Crostinit kolmella tapaa luumuilla
VALMISTUSAIKA
45
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
440
kaloria
Ainesosat
1 iso patonki (n. 300 g)Oliiviöljyä
Tomaateilla
2 tomaattia
4 SUNSWEET luumua
2 tl oliiviöljyä
1-2 tl balsamiviinietikkaa
suolaa, pippuria
basilikan lehtiä
Rucolalla:
4 SUNSWEET luumua
8 tl Dijon hunajasinappia
(voit myös sekoittaa tuliseen sinappiin hieman hunajaa)
8 saksanpähkinää
Rucolanlehtiä
Fenkolilla:
50 g fenkolia (vihreä osa mukana)
40 g maustettua salamia
4 SUNSWEET luumua
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl appelsiinimarmeladia
Suolaa, cayennepippuria
Valmistusohje
- Leikkaa patonki 24 palaan ja asettele palat pellille. Sivele patonginpalat oliiviöljyllä ja paahda kullanruskeiksi uunissa grillivastuksen alla.
- Pese tomaatit ja kuutioi pieniksi kuutioiksi, poistaen siemenet. Pilko myös luumut. Sekoita tomaatti- ja luumukuutiot, lisää oliiviöljy ja balsamiviinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon muutama silputtu basilikanlehti. Päällystä kolmannes (8 kpl) patonginpaloista tällä täytteellä.
- Sivele kolmannes (8kpl) patonginpaloista Dijon-sinapilla ja ripottele päälle rouhittua saksanpähkinää. Huuhdo rucola ja kuivaa. Leikkaa luumut suikaleiksi. Päällystä patonginpalat rucolalla ja luumusuikaleilla.
- Huuhdo fenkoli, kuivaa ja pilko valkoinen osa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista fenkolikuutioita kuumassa öljyssä muutamia sekunteja. Poista pannu liedeltä, lisää appelsiinimarmeladi ja sekoita hyvin fenkolin kanssa. Mausta suolalla ja cayennepippurilla. Lisää hienoksi kuutioidut luumut. Päällystä loput patonginpalat maustesalamilla, fenkolikuutioilla ja koristele leivät silputulla vihreällä fenkolin osalla.
Reseptikategoria
Alkuruoat ja pienet naposteltavat, Salaatit ja lisukkeet, Suolaiset naposteltavat,