Punajuuri luumu tornit
VALMISTUSAIKA
45
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
N/A
kaloria
Ainesosat
4 pientä punajuurta150 g SUNSWEET kuivattuja luumuja
150 g vähärasvaista tuorejuustoa
2 kevätsipulia
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 nippu tilliä
suolaa
pippuria
Valmistusohje
- Pese punajuuret ja keitä suolavedessä noin 30 minuuttia.
- Sekoita tuorejuustoa, kunnes se on tasaista. Pese ja pilko kevätsipuli. Kuori inkivääri ja raasta. Pese tilli, kuivaa ja silppua pieneksi; jätä muutama oksa koristeeksi. Sekoita tuorejuusto, kevätsipuli, inkivääri ja tilli keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Valuta punajuuret, huuhtele kylmällä vedellä ja kuori. Leikkaa punajuurista kannat pois, jotta ne pysyvät lautasilla pystyssä. Kuutioi palat, jotka juuri leikkasit pois ja laita sivuun. Leikkaa punajuuret vaakasuunnassa keskeltä kahtia.
- Aseta punajuuren alempi puolisko lautaselle. Laita puoliskon päälle tuorejuustoseosta, lisää 1-2 luumua seokseen ja laita toinen punajuuren puolisko kanneksi päälle. Toista kaikille punajuurille sama, koristele jäljellä olevalla tuorejuustoseoksella, tillinoksilla ja kuutioiduilla punajuurenpaloilla.
Vinkki: Voit käyttää esikeitettyjä punajuuria aikaa säästääksesi. Nämä löytyvät yleensä vihannesosastolta.
Reseptikategoria
Alkuruoat ja pienet naposteltavat, Salaatit ja lisukkeet,