Espanjalainen munakas luumuilla
VALMISTUSAIKA
25
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
215
kaloria
Ainesosat
400 g perunoita150 g SUNSWEET luumuja
1 fenkoli
1 sipuli
8 isoa kananmunaa
3 rkl oliiviöljyä
5 rkl maitoa
suolaa, pippuria
Cayennepippuria
Valmistusohje
- Kuori perunat, huuhtele ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese fenkoli, jätä vihreä osa talteen ja leikkaa valkoinen osa ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Freesaa perunaviipaleita, sipulisuikaleita ja fenkolia kevyesti n. 12-15 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä uuni 180 °C (kiertoilma 160 °C ). Vatkaa kevyesti munien rakenne rikki, lisää maito, suola, pippuri ja cayennepippuri ja sekoita hyvin. Kaada munasekoitus perunoiden päälle pannulle ja paista kunnes pohja on kullanruskea. Lisää luumut munakkaan päälle. Laita pannu uuniin ja paista n. 10-15 minuuttia, kunnes päällinen on kauniin kullanruskea ja munaseos on hyytynyt.
- Huuhdo fenkolin vihreä osa ja pilko se. Liu’uta munakas varovasti paistinpannusta leikkuulaudalle, leikkaa pieniksi paloiksi. Ripottele koristeeksi silputtua fenkolia ja tarjoile.
Reseptikategoria
Alkuruoat ja pienet naposteltavat, Suolaiset naposteltavat,