Paahdetut fenkoliluumut ja tandoorikanaa
VALMISTUSAIKA
30
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
394
kaloria
Ainesosat
Fenkoli:4 fenkolia
Suolaa
2 appelsiinin mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
200 g SUNSWEET luumuja
lisäksi korianteria maun mukaan koristeeksi
Kana:
4 broilerin rintafilettä
2 rkl öljyä
Suolaa, pippuria
1 rkl tandoorimaustetta (voit käyttää myös kiinalaista viisimaustetta)
Valmistusohje
- Kuivaa broilerin rintafileet. Sekoita keskenään öljy, ripaus suolaa, pippuria ja tandoorimauste. Hiero seos rintafileisiin. Kiedo fileet folioon ja anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
- Pese fenkolit ja poista niistä kannat ja varret. Puolita fenkolit ja ryöppää kiehuvassa, suolatussa vedessä n. 3 minuutin ajan. Valuta vesi pois esim. siivilässä ja jätä valumaan. Sekoita keskenään appelsiinimehu, hunaja ja oliiviöljy. Laita ryöpätyt fenkolinpuolikkaat uuninkestävään vuokaan ja valuta päälle appelsiinimehuseos. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 180 °C (kiertoilmauuni 160 °C) n. 10-15 minuuttia. Lisää luumut mukaan viimeiseksi viideksi minuutiksi.
- Paista broilerin rintafileitä paistinpannulla n. 12-15 minuutin ajan, käännellen niitä ajoittain.
- Viipaloi kypsät rintafileet ja tarjoa fenkoli-luumulisäkkeen kera. Koristele korianterinlehdillä makusi mukaan.
Vinkki: Tarjoa lisäksi myös riisiä, joka on maustettu rosepippurilla ja korianterilla.
Reseptikategoria
Pääruoat,