Linssicurry kanalla ja luumuilla
VALMISTUSAIKA
30
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
526
kaloria
Ainesosat
40 g villiriisiä200 g punaisia linssejä
Suolaa, pippuria
1 nippu kevätsipulia
pala inkivääriä, n. saksanpähkinän kokoinen
400 g broilerin rintafilettä
2 rkl öljyä
2 rkl currytahnaa
1,5 dl kanalientä (tai -fondia)
4 dl kookosmaitoa (makeuttamatonta)
1 tl raastettua limen kuorta
150 g SUNSWEET luumuja
korianterin lehtiä
Valmistusohje
- Keitä villiriisi ja linssit erikseen ohjeiden mukaan suolatussa vedessä. Pese kevätsipulit ja pilko ne pieniksi paloiksi.
- Kuori inkivääri ja pilko pieneksi. Huuhdo broilerin rintafileet, kuivaa ja leikkaa kuutioiksi.
- Kuumenna öljy. Paista rintafileet ja kevätsipulisilppu öljyssä. Lisää inkivääri ja currytahna ja paista vielä hetki. Lisää kanaliemi ja kookosmaito. Lisää myös raastettu limen kuori ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä vielä n. 5-8 minuutin ajan.
- Valuta vesi pois riisistä ja linsseistä. Lisää kastikkeen sekaan luumut, riisi ja linssit ja kuumenna uudelleen koko ajan sekoittaen. Mausta vielä kerran. Tarjoa curry koristeltuna korianterin lehdillä.
Reseptikategoria
Pääruoat,