Lämmin Talvisalaatti
VALMISTUSAIKA
20
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
490
kaloria
Ainesosat
Ainesosat (4 hengelle) 2 isoa kourallista (n. 60 g) kokonaisia saksanpähkinöitä karkeasti pilkottuna 200 g pyöreää vuohenjuustoa, leikkaa neljään paksuun viipaleeseen 8 kourallista erilaisia salaatinlehtiä (esim. vesikrassia, pinaattia ja vuonankaalia) 8 Sunsweet-luumua, pieneksi viipaloituna 1 pakkaus (4 punajuurta) vakuumipakattuja punajuuria valutettuna ja viipaloituna Kastike:4 rkl extra-neitsytoliiviöljyä 4 rkl Sunsweet-luumumehua 2 rkl puristettua sitruunan mehua 2 rkl appelsiinimehua Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 190 asteeseen.
- Valmista kastike laittamalla kaikki kastikkeen ainekset purkkiin, sulje tiiviisti ja ravista hyvin. Aseta sivuun odottamaan.
- Laita hienonnetut saksanpähkinät uunipellille ja paista 5 minuuttia käännellen kerran paiston aikana. Kun kaikki pähkinät ovat ruskistuneet, poista uunista ja aseta sivuun. Varo, ettet polta pähkinöitä.
- Aseta vuohenjuustopalat leivinpaperilla tai foliolla vuoratulle pellille. Laita kuumaan uuniin ja paista noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat alkaneet sulaa, mutta säilyttävät edelleen muotonsa. Ethän yritä kääntää juustoja.
- Laita salaatinlehdet leveään, matalaan salaattivuokaan, laita päälle viipaloidut punajuuret ja ripottele päälle viipaloituja luumuja ja saksanpähkinöitä.
- Ota kuumat vuohenjuustoviipaleet uunista ja nosta ne lastalla varovasti salaatin päälle.
- Valuta kastike päälle ja tarjoile heti. Halutessasi voit tarjoilla salaatin esim. kuskusin tai kvinoan kanssa.
Reseptikategoria
Joulu, Salaatit ja lisukkeet, Uusi resepti,