Täyteläinen suklaakakku
YKSI PIENI LUUMU

YKSI SUURI RATKAISU...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

RESEPTIT

Täyteläinen suklaakakku


VALMISTUSAIKA
50
minuuttia
ANNOKSIA
8
henkeä
RAVINTOARVO
390
kaloria

Ainesosat

200 g tummaa suklaata
100 g voita, kuutioituna
1 vaniljatanko
5 kananmunaa
1 ripaus suolaa
100 g sokeria
150 g Sunsweet-luumuja
3 rkl kaakaojauhetta
Tomusokeria koristeluun

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 160°C:een (kiertoilmauuni 140°C). Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Hienonna suklaa. Leikkaa voi kuutioiksi. Laita suklaa ja voi kulhoon ja sulata vesihauteessa. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi siemenet.
  2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset, suola ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Poista sulatettu suklaa vedestä, anna jäähtyä hieman ja sekoita sitten munankeltuaiset tämän joukkoon. Sekoita ensin keskenään luumut, vaniljan siemenet ja kaakaojauhe, ja sekoita varovasti valkuaisvaahtoon.
  3. Kaada kakkuseos vuokaan ja paista 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile tomusokerilla hunnutettuna.

Reseptikategoria

Jälkiruoat ja makeiset, Uusi resepti,

Reseptihakusanat

Gluteeniton,

<<etsi toinen resepti>>