Täyteläinen suklaakakku
VALMISTUSAIKA
50
minuuttia
ANNOKSIA
8
henkeä
RAVINTOARVO
390
kaloria
Ainesosat
200 g tummaa suklaata 100 g voita, kuutioituna 1 vaniljatanko 5 kananmunaa 1 ripaus suolaa 100 g sokeria 150 g Sunsweet-luumuja 3 rkl kaakaojauhetta Tomusokeria koristeluunValmistusohje
- Kuumenna uuni 160°C:een (kiertoilmauuni 140°C). Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Hienonna suklaa. Leikkaa voi kuutioiksi. Laita suklaa ja voi kulhoon ja sulata vesihauteessa. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi siemenet.
- Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset, suola ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Poista sulatettu suklaa vedestä, anna jäähtyä hieman ja sekoita sitten munankeltuaiset tämän joukkoon. Sekoita ensin keskenään luumut, vaniljan siemenet ja kaakaojauhe, ja sekoita varovasti valkuaisvaahtoon.
- Kaada kakkuseos vuokaan ja paista 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile tomusokerilla hunnutettuna.
Reseptikategoria
Jälkiruoat ja makeiset, Uusi resepti,