Luumupiirakka
YKSI PIENI LUUMU

YKSI SUURI RATKAISU...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

RESEPTIT

Luumupiirakka


VALMISTUSAIKA
60
minuuttia
ANNOKSIA
10
henkeä
RAVINTOARVO
260
kaloria

Ainesosat

Pohja:
100 g voisulaa
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta

Täyte:
1 annos glögimarinoituja luumuja
1 rkl perunajauhoja
1 dl maitoa
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi tarvitaan:
korkea piirakkavuoka, halkaisija n. 24 cm
nokare voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

  1. Sekoita yhteen muut täytteet paitsi marinoidut luumut.
  2. Valuta luumuista ylimääräinen neste ja sekoita luumujen joukkoon perunajauhot
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin noin 3-5 millimetrin kerrokseksi. Piirakan reuna saa olla noin nelisen senttiä korkea.
  4. Levitä pohjalle marinoidut luumut ja kaada niiden päälle rahkatäyte.
  5. Paista luumupiirakkaa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, välillä tarkkaillen, ettei piirakan reuna pääse tummumaan liikaa.
  6. Anna jäähtyä 30 minuuttia ennen kuin poistat vuoan.

Tarjoile luumupiirakka esimerkiksi marinoitujen luumujen, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Reseptikategoria

Jälkiruoat ja makeiset, Joulu, Uusi resepti,

Reseptihakusanat

Kasvisruoka/Lihaton, Uusi resepti,

<<etsi toinen resepti>>